Doktersassistente
Cursus Geen agressie in mijn praktijk

Geen agressie in mijn praktijk!U leert hoe u verschillende vormen van agresie herkent en hoe u daar effectief op kunt reageren. Ook leert u hoe u collegiale opvang biedt ná het incident.

 04-11-2019  Stafkantoor Dokterszorg Friesland
 17:30 - 21:30  4 accreditatiepunten
 90  8 plaatsen beschikbaar
Huisarts, Doktersassistente, POH-s, Verpleegkundig specialist
IMIS basis

IMIS staat voor Inhalatie-Medicatie-Instructie-School en heeft als doel de instructie voor inhalatiemedicatie te optimaliseren. De training bevat een theoretisch en praktisch deel. In deze training wordt in elk geval aandacht besteed aan de bouw van de luchtwegen, ziektebeelden astma/COPD, behandeling en inhalatie instructie en controle.Je ontvangt aan het einde van de training toegang tot alle digitale protocollen en patiënten informatie.

 04-11-2019  Stafkantoor Dokterszorg Friesland
 17:30 - 20:45  3 accreditatiepunten
 55  0 plaatsen beschikbaar
Huisarts, Doktersassistente, POH-s, Verpleegkundig specialist
Stoppen met Roken basistraining

Het NHG en de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) hebben samen met STIVORO de cursus ontwikkeld met daarin aandacht voor de verslavende werking van nicotine, motiverende gesprekstechnieken en een efficiënte praktijkorganisatie. Aspecten die aan de orde komen zijn: · de achtergronden van tabaksverslaving; · aspecten van motivatie en motiveren; · begeleiding bij gedragsverandering; · technieken van motiverende gespreksvoering; · praktijkorganisatie: keuzes en consequenties.

 21-11-2019  Stafkantoor Dokterszorg Friesland
 13:00 - 21:00  7 accreditatiepunten
 295  3 plaatsen beschikbaar
Doktersassistente
Cursus Vergiftigingen

Arjen Koppen van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum geeft een presentatie met een overzicht van de vergiftigingen waar het centrum mee te maken krijgt. Na deze cursus weet de doktersassistente de meest voorkomende vergiftigingen te herkennen en weet zij wat zij zelf kan doen en wanneer zij het NVIC moet inschakelen.

 11-12-2019  Hotel De Heidehof
 17:30 - 20:30  2 accreditatiepunten
 75  0 plaatsen beschikbaar